Четвъртък, 24 Oct 2024
 
Пазарджик

Яна Дошкова стана кмет на Община Пазарджик за ден

  24.10.2024 18:18             
Яна Дошкова стана кмет на Община Пазарджик за ден

Община Пазарджик активно се включи в тазгодишното издание на националната инициатива „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Кампанията за 2024 г. преминава под мотото „Започни от тук“ и цели да предостави на младите хора възможност за практически опит в реална работна среда.

Трима ученици от две училища днес се включиха в инициативата. Те бяха избрани сред девет кандидати от различни населени места, включително гр. Пазарджик, гр. Гоце Делчев и с. Драгиново, общ. Велинград, които откликнаха на поканата на Община Пазарджик и излъчиха свои представители.

През днешния ден учениците имаха възможността да се справят с реални казуси, заемайки ръководни позиции в Общината:

      •     Яна Дошкова от СУ „Георги Бенковски“, гр. Пазарджик, влезе в ролята на кмет на Община Пазарджик, като работи съвместно с Петър Куленски.

      •     Унка Вурова от с. Драгиново пое задълженията на заместник-кмет. Тя се срещна с Гергана Ичева, заместник-кмет по социални дейности и здравеопазване, и Нино Ненов, заместник-кмет по европейски фондове, програми и проекти, които я въведоха в техните задължения и активно я включиха в ежедневната работа.

      •     Иван Ангел, деветокласник от СУ „Георги Бенковски“, гр. Пазарджик, влезе в ролята на главен архитект на Общината и работи в тясно сътрудничество с арх. Димитър Боюклиев, като активно участваше в срещи и взимането на важни решения.

Инициативата „Мениджър за един ден“ не е просто събитие – тя играе ключова роля в кариерното ориентиране на младите хора, като им предоставя реален опит, който допринася за изграждането на тяхната професионална идентичност и увереност.

Община Пазарджик ще продължи да подкрепя инициативи, които насърчават младите хора да придобият ценен опит и знания, за да се ориентират успешно в своята бъдеща кариера, коментираха от местната администрация.

(Зн)


Свързани