Четвъртък, 24 Oct 2024
 
Пазарджик

На официална церемония снощи Лекарите на 2024 г. получиха наградите си

  24.10.2024 17:15             
На официална церемония снощи Лекарите на 2024 г. получиха наградите си

ПАЗАРДЖИК. На тържествена церемония снощи Районната колегия на Българския лекарски съюз (РК на БЛС) отличи най-добрите медици в областта за 2024 г.

Носител на приза "Лекар на годината 2024" е д-р Орце Орцев, обща медицина, с 56-годишен трудов стаж е преминал в община Велинград.

- Цялото ми съществуване като лекар е било да бъда полезен на всеки човек, независимо кой е пациентът и откъде е. Щом има нужда от медицина, съм се старал да бъда полезен - сподели д-р Орцев.

Той разказа, че е работил в райони, където е бил лекар на 4500 души, разпръснати на 40 км, без линейка, без кола, само с една акушерка и един кон.

- Важното е да отидеш да помогнеш, да спасиш човешки живот. Това е най-благородното в нашата професия, убеден е д-р Орцев.

- Сърдечно благодаря и на моята спътница в живота, която ме отмени във всички домашни грижи, за да мога аз да съм полезен на хората – призна още той. - Нека не забравяме, че ние, лекарите, не сме сами. Благодаря на всички колеги, с които съм работил, защото сам човек нищо не може да направи. Дерзайте, колеги. Творете, медицината е професия за уважение, което Ви пожелавам да получите, както и аз го получих“, допълни д-р Орцев.

В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ отличието получи д-р Валери Гадючков, специалист „Анестезиология и реанимация“ с над 45-годишен стаж и опит. Той също благодари за признанието на колегите си и им пожела здраве и много лични, и професионални успехи.

В категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникална техника“ беше наградена д-р Райна Соколова.

- Изключително развълнувана и благодарна съм за тази награда, която получавам. Използвам случая, за да благодаря на колегите, които са ме съпътствали до тук и на които съм изключително благодарна. Имам учители, на които се покланям до земята. Специално искам да отлича един човек, и това е д-р Красимир Соколов, който, освен че е човекът до мен, е и колегата, от когото аз съм получавала винаги възможно най-професионалните съвети и помощ. Желая Ви здраве, сили и търпение, за да продължим да вършим нашето благородно дело, каза при получаването на грамота и плакет д-р Соколова.

В категорията „Ти си нашето бъдеще 2024 г.“ отличените са двама - д-р Димитър Бакалов – лекар-специализант в Спешно отделение – МБАЛ Пазарджик и Д-р Атанас Копривщенов – специализант по Клинична лаборатория в МБАЛ „ Хигия“.

- Благодаря ви за това признание и тази прекрасна награда – не скри вълнението си д-р Бакалов. Това не е само мой личен успех, а успех за мен, за семейството ми и за всички колеги и хора, които са ми помагали. Благодаря на Спешно отделение, на екипа на Болнична аптека, на всички медицински специалисти в МБАЛ-Пазарджик, на всички приятели и на изпълнителния директор на болницата, д-р Красимир Темнилов. Без вас нямаше да съм това, което съм“, с тези думи д-р Бакалов благодари за отличието, което получи, и обеща да продължава да работи с вдъхновение и упоритост, както и досега.

- Много съм развълнуван”, призна и д-р Копривщенов и благодари за подкрепата, която среща в професионалния си път, на началника на Клинична лаборатория в “Хигия” д-р Корнелия Павлова, на колегите си и на изпълнителния директор на “Лечебни заведения Хигия” д-р Цветелина Спиридонова, д.м за това, че му е гласувала доверие.

Поздравления на церемонията получи и зам.-председателят на РК на БЛС-Пазарджик, д-р Васил Попов, който стана носител на националната награда на БЛС за „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. Дългогодишният председател на РК на БЛС-Пазарджик обеща да продължи да работи за организацията и достойното място на лекарите в обществото.

Официалната церемония на медиците снощи бе уважена от кмета Петър Куленски и от областния управител Валентина Кайтазова. Те отправиха пожелания за здраве, сили, успехи и удовлетворение от ежедневните усилия да даряват надежда и спасяват живот.

Още за отличените от БЛС от нашата област тази година четете ТУК

Лидия КАДИЙСКА


Свързани