Понеделник, 29 Апр 2024
 
Регионът

Постановка по разказа на Елин Пелин „Ветрената мелница” бе част от тържествата послучай 15-годишнината на Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм

  12.04.2024 18:33             
Постановка по разказа на Елин Пелин „Ветрената мелница” бе част от тържествата послучай 15-годишнината на Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм

ПАНАГЮРИЩЕ. Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище днес чества 15 години от обединението на трите професионални гимназии. Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов, зам.-кметът по стопанските дейности Стоян Бодуров, общински съветници, началникът РУО – Пазарджик Ружа Семерджиева, представители на фирми, с които училището си партнира.

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов поздрави празнуващите, като сподели, че през 2008 г. е бил част от последния випуск в едно от трите училища. Той даде висока оценка на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и подчерта, че тя изгражда личности. Освен това, призова учениците да се отнасят с уважение към учителите си.
В словото си Ружа Семерджиева посочи, че панагюрската Професионална гимназия е водеща не само в област Пазарджик, а в цялата страна. Тя припомни, че училището е новатор в дуалното обучение и резултатите са видими.

Поздрав към учители и ученици отправи и Лушка Паланкалиева, директор административни и регулаторни дейност в „Асарел-Медет” АД. Тя акцентира върху проекта дуално обучение, чиято реализация започна преди едно десетилетие, а тази година ще се дипломира шестият випуск.

За извървения нелек път досега и постигнатите успехи слово прочете директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм инж. Лушка Апостолова.
Последваха народна песен в изпълнение на възпитаничка на училището

и постановката „Ветрената мелница” по разказа на Елин Пелин. Сценичната реализация бе дело на ученици от 8 и 9 клас с художествен ръководител Атанаска Джоголанова, преподавател по български език и литература.

За място на събитието празнуващите избраха Театър дом-паметник. Водеща бе учителката по български език и литература Мария Куртакова. Тя направи ретроспекция на професионалното образование в Панагюрище и посочи, че тази година се навършват 70 години от откриването на първото професионално училище в Панагюрище. Датата

15 септември 1954 г.

Инициативите, посветени на 15-годишнината на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, започнаха на 8 април и приключват днес, 12 април.

(Зн)


Свързани