Други

Учители от ИСУ “Методи Драгинов“ се обучаваха в Ница по Еразъм+

  19.10.2024 06:45             
Учители от ИСУ “Методи Драгинов“ се обучаваха в Ница по Еразъм+

ДРАГИНОВО. В периода от 22 септември до 29 септември трима учители от ИСУ „Методи Драгинов“ преминаха успешно обучение в Ница, Франция, по проект „Акредитирани проекти за мобилност на учащи и персонал в училищното образование“. Обучението е свързано с екологията и в него участваха Елена Водева, Емилия Тахчиева и Асен Садъков, както и учители от Германия, Полша и Гърция. То е финансирано по програма Еразъм+.

През тези дни учителите се запознаха с разнообразни стратегии и практики за създаване на екологична култура и обучение за учениците -  за събиране на данни за въздействието на човешката дейност върху околната среда и планиране как да го смекчим, оценяване и насърчаване на природата във вътрешноградска среда, планиране на училищна микроферма и обществен проект за компостиране, въвеждане на принципите на горското училище и обучението на открито в  училище. Също и да оценяват практически проекти за околната среда в училище, свързани с рециклирането и събирането на отпадъци, да управляват наблюдение на диви животни и птици или правене на натурална козметика и почистващи продукти.

Преподавателите посетиха център за рециклиране, Къща на околната среда и екопаркове, където научиха нови методи за разделно събиране на отпадъци и компостиране. Посещението на преподавателите в Ница беше съпътствано и от богата културна програма във Франция, Монако, Италия - посещение на Монте Карло, Монако, Кан, Вентимиля.

„Това е още една стъпка към осигуряване на качествено и атрактивно приобщаващо образование и обучение чрез иновативни съвременни методи на преподаване. А така  ще се създаде едно по-екологично съзнание сред нашите ученици“, убедени са в ИСУ „Методи Драгинов“.

След завършване на обучението участниците получиха Europass и Learning agreement сертификати, признати от Европейската комисия. През учебната 2024/2025 г. СУ "Методий Драгинов" ще продължи да работи и по други проекти с актуална тематика по програма Еразъм+.

(Зн)


Свързани