Регионът

Пролетен спортен празник в Пещера, “Биовет“ АД осигури наградния фонд

  23.03.2024 14:37             
Пролетен спортен празник в Пещера, “Биовет“ АД осигури наградния фонд

10 училищни отбора се включиха в Пролетния спортен празник в Пещера, коато се проведе на спортната площадка в ОУ"П.Р. Славейков" в родопския град. Организатор на събитието бе Община Пещера с подкрепата на "Биовет" АД.

Кметът на общината Йордан Младенов заяви при връчването на наградите: "Уважаеми преподаватели, мили деца, радвам се, че днес сме заедно и в края на зимния период за поредна година имаме спортен празник! Днес е Денят на водата и Първа пролет, а вие отново имате възможност да покажете своите умения и да споделите чрез своята отборна игра първия пролетен ден! Радвам се, че успях да видя една забавляваща игра, която ви учи на екипност! Позволете ми да ви пожелая да продължавате да спортувате, защото спортът е здраве и да продължите да се забавлявате на открито през пролетните и предстоящите летни дни. Ние, от общинска администрация, се стараем да направим дните ви по-пъстри, ще се стараем да имате повече поводи за срещи и игра навън, благодаря на "Биовет"АД за оказаното съдействие, те винаги са заставали зад инициативите на общинска администрация и най-важното винаги са подкрепяли децата на нашата община!".

Проектът бе на стойност близо  270 000 лв. и е дарение от „Биовет“ АД Пещера. Общината е финансира изготвянето на проекта.

Щафетните игри донесоха много емоции на всички участници в състезанието, като те бяха разделени на две възрастови групи - начален и прогимназиален етап. Почти същият брой бяха и малчуганите в публиката, които подкрепяха децата от своето училище. 

Всички деца показаха бързина, отговорност и дисциплина при поставените задачи от Костадин Кехайов, който бе и основен арбитър на надпреварата. Не по-малко от участниците се вълнуваха и техните учители, които през цялото време ги насърчаваха да се справят успешно с поставените задачи. 

В края на двучасовата надпревара децата получиха и отборни награди. Всеки от отборите на НУ"М. Каролиди" с ръководител Нина Якофова, НУ"М.Куманов" с ръководител Виолета Паева и Костадин Павлов, ОУ"Патриарх Евтимий" с ръководител Ели Ванчева, СУ"Св. Климент Охридски" с ръководители Георги Шопов и Ружа Вранчева, ОУ"Л.Каравелов" с ръководител Неждет Алиев и домакините от ОУ"П.Р. Славейков" с ръководители Любка Такева и Щерю Бадялов, получи по комплект от четири топки за волейбол и футбол, които ще използват в часовете по физическо възпитание и спорт, както и за игра в междучасията. 

От "Биовет" АД бяха осигурени сандвичи и минерална вода за децата. 

Припомняме, че спортната площадка  в ОУ "П.Р.Славейков" бе открита през 2018 г. и включва в себе си игрище за футбол с изкуствена настилка, игрище за баскетбол, фитнес на открито и маси за тенис. 

(Зн)


Свързани