Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Пазарджик

За 2 месеца са ремонтирани 13 детски градини и 15 изнесени групи в общината

  30.08.2024 17:14             
За 2 месеца са ремонтирани 13 детски градини и 15 изнесени групи в общината

В периода 01.07-31.08.2024 г. по време на лятната ваканция бяха извършени редица ремонтни дейности в 13 детски градини и 15 изнесени групи на територията на общината, с цел подобряване на условията и съоръженията в тези заведения. 
 
Създадена беше организация за функционирането на детските градини, което позволи осъществяването на належащи текущи ремонти в съоръженията. В рамките на този период бяха реализирани разнообразни дейности по обновяването и реконструкцията на покриви и корпуси, фоайета, подмяна на ВиК и парноотоплителни инсталации, подмяна на фасади, подови настилки, дограми, кухненски и санитарни възли и игрови площадки. 
 
Детските градини и изнесените групи, в които се реализираха обновленията през последните два месеца, са:   ДГ „Здравец“, ДГ „Снежанка“, ИГ с. Главиница, ИГ с. Алеко Константиново, ДГ „Юрий Гагарин“, ИГ с. Черногорово, ИГ с. Овчеполци, ДГ „Слънчо“, ДГ „Калина Малина“, ИГ с. Юнаците, ДГ „Валентина Терешкова“, ИГ с. Мокрище, ИГ с. Братаница, ДГ „Дъга“, ИГ с. Синитово, ДГ „Радост“ с ИГ с. Звъничево, ДГ „Пролет“, ИГ с. Добровница, ДГ „Зорница“, ИГ с. Огняново, ДГ „Детство“- с. Мало Конаре, ИГ с. Говедаре, ИГ с. Хаджиево.  
 
Ремонтите бяха извършени след подадена от директорите на детските градини информация за необходимостта от подобрения, което позволи изготвянето на плавен график за затваряне на градини през месеците юли и август. Средствата за ремонтните дейности бяха осигурени от бюджета на всяко детско заведение, като директорите разполагаха със свобода при избирането на строителните фирми за реализацията на дейностите след осъществен строителен контрол.
 
Община Пазарджик предостави технологично и експертно съдействие за успешното осъществяване на всички ремонтни дейности. С тези усилия се цели значително подобряване на образователната среда в общината, осигуряване на по-безопасни и комфортни условия за децата и създаване на приятна и мотивираща учебна атмосфера.
 
През следващият програмен период се очаква мярката да се разшири с още повече обновления и в останалите детски градини в общината. Община Пазарджик ще продължи да насърчава и подпомага развитието на образователната среда в Пазарджик с бързи и ефективни мерки с фокус върху подобряване на инфраструктурата и нови възможности за модерно образование за децата на Пазарджик.
 
Тези действия демонстрират стремежа на общината да продължава да инвестира в образованието и развитието на децата, като същевременно подобрява качеството на инфраструктурата в детските градини.
(Зн)

Свързани