Пазарджик

Toti бе в отбора на България на Световното по брейк в Китай

  23.10.2024 07:10             
Toti бе в отбора на България на Световното по брейк в Китай

Възприемам другите от No Name Crew не само като треньори, а и като учители в живота

ПАЗАРДЖИК. 18-годишният Тодор Замярков–Toti от пазарджишкия брейк състав No Name Crew бе част от отбора, който представи България на Световно първенство по брейк за младежи в Китай. За пръв път то се проведе в град Уси в края на септември.

- Имаше много добри участници от Китай, Япония, Украйна, Белгия, Франция и други държави, които представяха по отделно страната си – разкри през „Знаме“ Toti. - Аз и моят отбор имахме прекрасно изживяване, наситихме се на щастливи и забавни моменти, допълни той. И даде следния пример:

- Вечерта след състезанието всички участници от  различните страни се събрахме,

танцувахме по улиците на Китай

и се снимахме и забавлявахме заедно.

Toti завоюва правото да представя страната ни, след силни представяния в състезанията на Българска Брейк Федерация, по време на които е завоювал желания брой точки.

- Подготовката ми за Китай беше предварителните две състезания в същия месец - Spaghetti Flava - Италия и Break The Maze – Кипър. На последното спечелих първо място в категория до 18 години.

Следващата надпревара, в която Toti ще се включи е в родния Пазарджик, така че всички ще можем лично да се уверим в уменията му.

- Състезанието No Enemies

ще се проведе на 23 ноември. Ще бъдат поканени 16 участници от различни дестинации по света. За това състезание ще се подготвям специално в Италия (Болония) с други танцьори, които наскоро спечелиха квалификации за едно от най-големите състезания (Freestyle Session) в света, което се провежда в Лос Анджелис.

А „Знаме“ вече писа за предстоящото No Enemies в Спортната зала „Иван Симеонов“. Освен специално поканените участници, за които Toti говори, се очаква в Пазарджик да си дадат среща над 500 млади таланти от цял свят. Както и

стотици зрители на място и онлайн

Още от дете Тодор Замярков–Toti се нареди сред най-успешните брейк танцьори от Пазарджик. Започва да тренира брейк и да печели награди още от 6-годишен.

- Интересът ми към брейка се роди случайно, когато минавах през залата на Младежки Дом и видях всички, които тренират усилено и същевременно танцуват с желание. Брейкът донесе в живота ми много нови емоции и силни преживявания. Благодарен съм на моето семейство, което правят това възможно.

Що се отнася до хората от No Name Crew, които винаги са ми помагали, възприемам ги не само като треньори, а и като учители в живота. Искам специално да ги поздравя и да им кажа, че им дължа много. Това са Димитър Андреев, Венцислав Йорданов, Иван Николов, Мирослав Лазаров, Георги Будев и други.

А мечтата на Toti е да продължава да правя това, което обича и да постига още повече успехи.

Мария ДЪБОВА


Свързани